
Rozpočet pro 4 osoby:
8 vajec,
200 g cibule,
60 g másla,
2 lžíce hladké mouky,
1/2 l mléka,
sůl a pepř,
špetka kari,
trochu worcesteru,
300 g zmrazeného hrášku,
2 lžíce sekané petrželky,
1 lžíce krájeného kopru
Příprava: 30 minut
Vaření omáčky: 10 minut
Vaření: při mírné teplotě
Příprava:
Vejce nejméně týden stará propíchněte a ve vroucí vodě vařte 8 minut. Uvařená vložte do studené vody, pak oloupejte.
Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a na másle poduste do zlatova. Zaprašte moukou, nechte krátce zpěnit.
Přilijte mléko, vymíchejte, nechte přejít varem. Omáčku dochuťte solí, pepřem, kari a worcesterem. Pak 5 minut vařte, přidejte hrášek propláchnutý studenou vodou, vařte dalších 5 minut.
Přidejte bylinky, dochuťte a připravte k podávání. Osminky vajec v omáčcce krátce prohřejte.
Vhodná příloha:
Brambory na loupačku a listový salát v hořčičné marinádě.
Vejce skladujte v suchu a chladnu. V přihrádce ledničky vydrží čerstvá 4 až 5 týdnů. V obchodě se prodávají za odlišnou cenu podle velikosti. Nejdražší jsou vejce označená písmenem E.
Dobrou chuť