Vaječné ragú s hráškem

Napsal (») 29. 1. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 993×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Vajecne-ragu.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
8 vajec,
200 g cibule,
60 g másla,
2 lžíce hladké mouky,
1/2 l mléka,
sůl a pepř,
špetka kari,
trochu worcesteru,
300 g zmrazeného hrášku,
2 lžíce sekané petrželky,
1 lžíce krájeného kopru

Příprava:
30 minut
Vaření omáčky: 10 minut
Vaření: při mírné teplotě

Příprava: smile
Vejce nejméně týden stará propíchněte a ve vroucí vodě vařte 8 minut. Uvařená vložte do studené vody, pak oloupejte.

Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a na másle poduste do zlatova. Zaprašte moukou, nechte krátce zpěnit.

Přilijte mléko, vymíchejte, nechte přejít varem. Omáčku dochuťte solí, pepřem, kari a worcesterem. Pak 5 minut vařte, přidejte hrášek propláchnutý studenou vodou, vařte dalších 5 minut.

Přidejte bylinky, dochuťte a připravte k podávání. Osminky vajec v omáčcce krátce prohřejte.

Vhodná příloha: smile
Brambory na loupačku a listový salát v hořčičné marinádě.

Vejce skladujte v suchu a chladnu. V přihrádce ledničky vydrží čerstvá 4 až 5 týdnů. V obchodě se prodávají za odlišnou cenu podle velikosti. Nejdražší jsou vejce označená písmenem E.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a jedna