Vaječná omeleta s houbami

Napsal (») 30. 7. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 5839×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Omeleta-s-houbami.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
5 vajec,
80 ml mléka,
50 g hrubé mouky,
1/2 lžičky soli,
2 lžíce sekané petrželky,
150 g žampionů,
100 g lišek,
4 lžíce másla

Příprava:
30 minut
Čekací doba: 10 minut
Smažení: 4-5 minut při střední teplotě

Příprava:
smile
Vejce rozkvedlejte v mléce, přidejte mouku a sůl a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte je odpočinout a pak do něj přidejte petrželku.

Houby očistěte, případně propláchněte a osušte v plátýnku. Nakrájejte je na 2 mm kousky a vmíchejte do těsta.

Na pánvi postupně zpěňte po lžičce másla a upečte čtyři omelety. Z obou stran je vypečte do zlatova. Ukládejte je na ohřáté talíře. Použijete-li 2 pánve, budete mnohem rychleji hotovi.

Vhodná příloha:
smile
Listový salát v jogurtové marinádě. Sklenka lehčího červeného vína.

TIP:
smile
Ze 100 g čerstvých hub získáte 20 g sušených hub. Při namáčení k tomuto množství přidejte asi 80 g vody. Do vaječných omelet dejte 50 g sušených hub namočených ve 200 ml vody.

Sušené houby před použitím namočte. Vlastnoručně nasbírané houby nakrájejte na plátky a usušte na pergamenovém papríu nejlépe na čerstvém vzduchu. V troubě je vystavujte teplotě nižší než 50 stupňů C.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Kira z IP 89.173.28.*** | 1.12.2008 17:45
smile smile smile mnam ja sa ustim velmi dobre a ete teraz sa mi grga doporucujem smile smile smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a devět