Salát ze syrové zeleniny s fazolovými lusky

Napsal (») 26. 10. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 2123×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Salat-ze-zeleniny.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
150 g fazolových lusků,
1 vejce,
lžička soli a cukru,
2 lžíce červeného vinného octa,
6 lžic olivového oleje,
1/4 lžičky černého pepře,
1 lžička sekané petrželky,
2 stonky řapíkatého celeru,
200 g listového salátu,
1/2 salátového okurky,
1 rajské jablíčko

Příprava:
25 minut
Marinování: 60 minut

Příprava salátu:
smile
Očištěné fazolky a vejce vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut bublavým varem. Propláchněte studenou vodou.

Smíchejte ocet, sůl a cukr, vmíchejte olej, pepř, petrželku a teplé fazolové lusky.

Tvrdé konce celerových stonků oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s fazolovými lusky, marinujte.

Salát omyjte, osušte, listy poskládejte do svazečku a nakrájejte na širší nudličky. Okurku omyjte, osušte a nakrouhejte na tenké plátky.

Rajče nakrájejte na tenká kolečka, oloupané vejce na osminky. Salát promíchejte, dochuťte a podávejte ozdobený plátky rajčete a osminkami vejce.

Vhodná příloha:

Kuřecí prsíčka v paprikovém krému, květák se sýrovou omáčkou, žampiony v zeleninové omáčce.

Řapíkovému celeru se někdy říká stonkový, stopkový nebo bělený. Zesílené stonky se konzumují syrové i vařené. Tento druh se při pěstování chrání před světlem podobně jako čekankové puky. Docílí se jemnější chuti.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
jjj z IP 213.29.120.*** | 20.2.2009 18:01
no me moc ten salat nechutnal teda spis vubec mi nechutnal smilesmile ale nekomu treba chutna to je muj nazor smilesmilesmilesmile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a deset