Salát z ředkve s jablky

Napsal (») 18. 2. 2008 v kategorii Bez masa, přečteno: 2476×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Redkvovy-salat.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 velká ředkev - 350 g,
1 lžička jemné soli,
1/4 lžíce jemně nakrájeného kopru,
1 lžíce bylinkového octa,
2 navinulá jablka,
200 g salátové okurky,
špetka cukru,
trochu bílého pepře

Příprava:
smile
Ředkev oloupejte, nakrouhejte nahrubo a smíchejte se solí. Po dobu 10 minut nechte na sítu odkapat.

Smetanu a kopr smíchejte s bylinkovým octem, ochuťte trochou cukru a pepře.

Jablka omyjte, osušte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jader, nastrouhejte na tenké plátky. Rychle smíchejte se smetanou.

Okurku omyjte, osušte, nastrouhejte na tenké plátky. Smíchejte se všemi ostatními přísadami, ochuťte a za hodinu salát podávejte.

Vhodná příloha:
smile
Selský chléb s máslem, nářez z pečeně a džus. Nebo opékané brambory s jemně nakrájeným masem a šťávou z pečeně.

TIP:
smile
Ředkev na kráječi okurek nakrájejte na tenké plátky, smetanu pak zpoloviny nahraťe majonézou.

V Bavorsku jedí ostrou ředkev nejraději k točenému pivu. Tence nakrájenou ředkev posypanou solí, která vytáhne vlhkost a ředkev je pak jemná a chutná. K tomu potom postačí chléb s máslem.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Dominik z IP 158.194.16.*** | 5.4.2011 09:23
Vypadá to pěkně, ale v seznamu postrádám tu smetanu. Kolik jí tam je? A je zakysaná?


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a jedenáct