Provensálský jarní salát

Napsal (») 28. 6. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 1664×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Provensalsky-salat.jpg

Marináda do zásoby:
smile
100 g cibule,
10 zrnek bílého pepře,
2 sušené feferonky,
1 bobkový list,
2 lžičky provensálského koření,
1 jablko,
1/2 l červeného vína,
1/2 l octa,

Rozpočet na 4 porce:

1/2 hlávky salátu,
1 svazek ředkviček,
1 stonek řapíkového celeru,
100 g bulva fenyklu,
200 g papriky,
150 g ementálu,
1 balení řeřichy seté,
4 lžíce marinády,
2 lžíce oleje

Příprava salátu:
smile
Oloupanou cibuli nakrájejte na kostky. V hmoždíři rozdrťte pepř, feferonky, bobkový list a koření. Jablko včetně slupky a jádřince nakrájejte na malé kousky.

Vše zalijte červeným vínem, přidejte ocet a 5 minut vařte. Přeceďte a nalijte do čistě vymytých lahví.

Zeleninu očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Sýr nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte a podávejte ozdobené svazečkem řeřichy seté.

Marinádu a olej postavte na stůl. Salát si každý dochutí sám.

Vhodná příloha:
smile
Podáváte-li salát jako předkrm, nabídněte sklenku portského vína.

Kořeněný nálev na tento salát uvařte ve větším množství a ve vhodné láhvi uschovejte pro další použití. Pokud saláty připravujete pravidelně, oceníte výhodu tohoto způsobu a výraznou úsporu času.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a sedm