
Rozpočet pro 4 osoby:

250 g mrkve,
100 g celeru,
750 g bílého zelí,
4 lžíce oleje,
1/4 lžičky masového vývaru,
1 1/2 lžičky ochucené soli,
2 pórky,
2 lžíce másla,
2 lžíce nasekané petrželky,
sůl a pepř
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Příprava:

Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Bílé zelí jemně nakrájejte a silná žebra odstraňte.
Olej zahřejte ve velkém hrnci, mrkev a celer rychle orestujte do sklovita. Vmíchejte zelí a poduste. Přidejte vývar a ochucenou sůl. Zeleninu přiklopte a při nízké teplotě duste do měkka.
Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na jemné kroužky a nechte okapat. Přidejte k ostatní zelenině 10 minut před zhotovením a společně poduste.
Vmíchejte máslo a petrželku. Jídlo osolte a opepřete.
Vhodná příloha:
Sýrové toasty nebo šunka, mletý řízek. Minerálka s trochou jablečné šťávy.
TIP:
Bílé zelí se vaří rozdílně dlouho podle druhu. Rané: 10 - 15 minut. Zelí s pozdější sklizně půl hodiny a déle.
Dobrou chuť