Marinované cukety

Napsal (») 28. 6. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 2289×

Rozpočet surovin:
smile
4 střední oloupané cukety nakrájené na kolečka,
3 lžíce olivového oleje,
4 rozdrcené stroužky česneku,
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky nebo tymiánu,
1/2 lžičky octa,
1/2 lžičky červeného vína,
sůl,

Příprava cuket:
smile
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a za stálého míchání rychle opečeme, ale nerozvaříme. Hotové cukety necháme odkapat na papírovém ubrousku nebo utěrce.

Na stejnou pánev přidáme česnek, příkon zmírníme na střední a za stálého míchání osmahneme dozlatova.

Cukety rozložíme na talíř, posypeme nasekanou bazalkou nebo tymiánem a solí, polijeme octem a vínem a navrch rozložíme osmahnutý česnek. Přikryjeme a necháme vychladnout.

Cukety můžeme mít až 5 dní v lednici, ale před podáváním je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a deset