Rozpočet surovin:
4 střední oloupané cukety nakrájené na kolečka,
3 lžíce olivového oleje,
4 rozdrcené stroužky česneku,
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky nebo tymiánu,
1/2 lžičky octa,
1/2 lžičky červeného vína,
sůl,
Příprava cuket:
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a za stálého míchání rychle opečeme, ale nerozvaříme. Hotové cukety necháme odkapat na papírovém ubrousku nebo utěrce.
Na stejnou pánev přidáme česnek, příkon zmírníme na střední a za stálého míchání osmahneme dozlatova.
Cukety rozložíme na talíř, posypeme nasekanou bazalkou nebo tymiánem a solí, polijeme octem a vínem a navrch rozložíme osmahnutý česnek. Přikryjeme a necháme vychladnout.
Cukety můžeme mít až 5 dní v lednici, ale před podáváním je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.
Dobrou chuť